Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska

Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska
1 vote, 3.00 avg. rating (68% score)

Kuchnia australijska i kuchnia gastronomiczna

Jedzenie w czasie pobytu w Australii

Każdy kontynent i każdy kraj jest warty zobaczenia, ponieważ ma swoją wyjątkową kulturę, kuchnię i architekturę. Będąc zagranicą nabywamy dodatkową wiedzę, zapamiętujemy zwroty językowe i zachowujemy cenne wspomnienia, którymi chętnie podzielimy się ze swoimi bliskimi. Wizyta w danym kraju wiąże się również z poznaniem jego wyjątkowej kuchni.

Jeżeli decydujemy się na dalszy wyjazd to warto wybrać się do Australii. To piąty co do wielkości kraj świata. Na jego terytorium znajduje się słynna Góra Kościuszki, odkryta przez Polaka Pawła Edmunda Strzeleckiego. Kraj ten kojarzy nam się również z Sydney, w którym w 2000 roku odbyły się letnie igrzyska olimpijskie. W tym mieście znajduje się znana Sydney Opera House, położona nad samą wodą.

W tym kraju natkniemy się również na dobre jedzenie, jakim jest kuchnia australijska. Jest to mieszanka gastronomii brytyjskiej, śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Kuchnia gastronomiczna Australii słynie też z jedzenia emu. Jego mięso jest zdrowe i nie zawiera dużo tłuszczu.

Podobne wpisy tematyczne online: