ravioli plin

ravioli plin
1 vote, 2.00 avg. rating (58% score)

sushi-grodzisk-mazowiecki-4Składniki:

1. 6 szklanek wywaru mięsnego z włoszczyzną
2. 2 łyżki sklarowanego masła
3. 2 średniej wielkości cebule
4. 10 ząbków czosnku
5. 1/3 szklanki 18 % śmietany
6. 2 łyżki żółtego sera (startego)
7. Pół łyżeczki suszonego tymianku
8. Pół łyżeczki suszonych listków czosnku niedźwiedziego
9. Maggi
10. sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Cebulę i czosnek obrać; cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać sklarowane masło, wrzucić cebulę i chwilę smażyć, a następnie dorzucić czosnek i cały czas mieszając smażyć wszystko razem jeszcze przez chwilę, a następnie wlać do rondla wywar z mięsa i włoszczyzny (nie z kostki bulionowej!); Wsypać tymianek, przykryć i gotować około 20 minut. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy i mieszając połączyć z zupą w rondlu. Zupę doprawić do smaku maggi, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim. (Wszystko można zmiksować z częścią warzyw z wywaru).
Gorącą zupę posypać starym żółtym serem i podawać z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami.

Podobne wpisy tematyczne online: