ravioli plate

ravioli plate
1 vote, 5.00 avg. rating (88% score)

kulinaria (6)Składniki:

1. 2 litry bulionu rybnego lub warzywnego
2. 3 marchewki
3. 20 dag selera
4. 2 ząbki czosnku
5. Biała część z jednego pora
6. 1 puszka przecieru pomidorowego
7. 1 szklanka mleka kokosowego
8. Sok z jednej limonki
9. 40 dag filetów z surowego łososia
10. Suszona kolendra
11. Koperek i cząstki limonki do dekoracji
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Warzywa obrać, umyć i pokroić na mniejsze cząstki.
Bulion zagotować i wrzucić pokrojone warzywa; gotować około 5 minut.
Rybę umyć i pokroić na mniejsze kawałki; dodać do bulionu z warzywami. Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować jeszcze około 15 minut.
Kiedy wszystkie składniki będą już całkiem miękkie dodać przecier pomidorowy (lub pomidory z puszki) i wszystko razem zmiksować na gładki krem. Dodać mleko kokosowe, wymieszać i jeszcze raz doprowadzić do wrzenia. Zupę przyprawić do smaku solą, kolendrą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i rozlać do miseczek. Każdą miseczkę udekorować zielonym świeżym koperkiem i cząsteczkami limonki. Podawać z czosnkowymi grzankami.

Podobne wpisy tematyczne online: