pizzeria ravioli leszno menu

pizzeria ravioli leszno menu
1 vote, 2.00 avg. rating (58% score)

catering-rzeszow-4Składniki:

1. Pół kilograma włoskiej kapusty
2. 6 ziemniaków
3. 2 marchewki
4. 1 duża cebula
5. 3 łyżeczki nasion kminku
6. 1 łyżeczka suszonego majeranku
7. 1 łyżka oliwy lub sklarowanego masła
8. Przyprawa typu maggi
9. 5 szklanek bulionu wołowego lub drobiowego
10. 6 łyżeczek śmietany kremówki (kwaśnej)
11. 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Nasiona kminku zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem około pół godziny, a następnie przecedzić; nasiona wyrzucić a wywar wlać do gorącego bulionu.
Kapustę oczyścić, umyć, osączyć i pokroić w niedługie paski. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę; marchewkę obrać, umyć i pokroić w plasterki; ziemniaki i marchewkę włożyć do gotującego się bulionu. Dodać także pokrojoną kapustę i gotować wszystko na małym płomieniu około pół godziny.
Cebulę obrać i drobno posiekać; na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim pokrojoną cebulę, dodać do zupy. Zagotować i doprawić do smaku majerankiem, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Na talerzach udekorować kleksem śmietany i posypać natką.

Podobne wpisy tematyczne online: